Коника Минолта е спонсор на технологичния фестивал Pioneers Festival

1511

Pioneers Festival Challenge е отворено за стартъп компании от целия свят, а до момента има над 300 регистрирани за предизвикателството, което се провежда през май 2016 във Виена.

Миналата година българската компания за производство на товарни дронове Dronamics спечели състезанието.

Pioneers предизвикателството представлява ежегодно стартъп състезание, което цели откриването на най-обещаващите стартиращи компании сред седем бизнес сфери в целия свят: материали и производство, финансови услуги, енергетика и комунални услуги, науки за живота и земеделие, мобилност и транспорт, лайфстайл и развлечения, както и бизнес и продуктивност: екосистемата, която представлява интерес за Konica Minolta с цел намиране на стартиращи компании за сътрудничество.

Наскоро Konica Minolta обяви, че разглежда България като една от дестинациите за създаване на R&D лаборатория и би разчитала и на сътрудничество със стартъпи и водещи компании. Фактът, че Konica Minolta e доставчик на иновативни ИТ услуги, позволява на компанията да припознае стартъп общността като естествен партньор. Konica Minolta предоставя не само инфраструктура и допирни точки на тези стартъпи, чрез четирите си Бизнес иновативни центъра, а и възможност за откриване на нов тип бизнес и технологии.

Тук можете да изтеглите цялата информация за събитието (програма, лектори, спонсори и участници).

Pioneers 500 програмата е ежегоден показател на 500-те най-обещаващи нови организации. Фокусът на тази програма са иновативните стартъпи, които искат да построят по-добро бъдеще. Друг приоритет на програмата е оказването на помощ на тези компании, като организаторите покриват цената на два билета за участие за всяка стартъп организация. Следва избирането на десет стартиращи компании от всяка екосистема, а изборът се извършва от експертно жури, чийто членове са Accel Partners, 500 Startups Адам Чайър, създател на Siri.

Всички 70 стартъп организации ще получат допълнителна помощ под формата на менторство, обучения, достъп до инвеститори, корпоративни партньори, медии, а също и представяне на Pioneers фестивала, където да се борят за титлата „Първенец на годината“. Един от членовете на журито за Pioneers предизвикателството ще е представител на Konica Minolta.