Подложка за хранене с вградена клавиатура от KFC

1555

Пристрастеното използване на смартфони е станало толкова масово, че някои хора не могат да спрат да пишат съобщения дори, докато хапват пържено пиле.

Като част от своя рекламна кампания в Германия ресторантите на KFC дават подложки за хранене с вградена Bluetooth клавиатура. По този начин клиентите на веригата предпазват екраните на любимите си смартфони от омазняване и могат да изпращат съобщения, докато се наслаждават на храната.

Идеята е на германските рекламни агенции Gute Werbung и Serviceplan, а самите подложки са направени от устойчива хартия с вградени клавиатура с дебелина 0.4 мм, презареждаща се акумулаторна батерия и Bluetooth верига. За нейното използване от потребителите се изисква въвеждане на потребителско име и парола за свързване между устройството и смартфона.

По-интересен факт е, че само седмица след стартиране на кампанията, създателите установяват, че нито една от подложките не е останала в ресторантите, а всички са взети от клиентите за домашно ползване.

Ако все още не вярвате, вижте видеото: 

KFC – Tray Typer from This is for the jury on Vimeo.

Източник: http://www.gutewerbung.net/kfc-tray-typer/

СПОДЕЛИ
Антон Даскалов
Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Фото ентусиаст с добро портфолио.