#CallBrussels – кампания с билбордове в града

  1220

  Тази кампания е направена в началото а 2016 година, след като медиите представиха белгийската столица Брюксел като военна зона заради укриването на терористи, извършили атаките в Париж.

  Само за 5 дни резултатите са невероятни – 12 688 обаждания от 154 държави. Широк отзвук в медиите и над 9 милиона споделяния в социалните мрежи. 

  Как е постигнато това? Из града са поставени билбордове с телефони, на чиито позвънявания могат да отговарят обикновени хора, минаващи наоколо. Всеки, от всяка точка на света може да позвъни и да попита гражданите на Брюксел дали в момента градът е спокоен, има ли терористи наоколо и гърмят ли бомби. Защото кой по-добре от живеещите в Брюксел може да каже как се живее в града в момента?

  #CallBrussels цели да помогне на туризма в града, който изпитва сериозни затруднения след атаките в Париж. И наистина успява – с кампания само с 4 билборда в града и гениална идея.

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Вярва, че печатът отдавна не е само технология, а инструмент за създаване на продукти, които се използват не само в рекламата, но са част от всекидневието ни.