Боклукът вече си има лице

3225

Използването на сложни технологии с цел по-добра реклама отдавна вече е факт. Ето обаче и един пример как те могат да бъдат използвани в полза на обществото, като истински стимул за повишаване на общата ни култура.

Проектът е реализиран от агенцията Ogilvy & Mather HK в Хонконг.

Поради голямото население, боклукът, изхвърлян по улиците, се оказва истински бич за Хонконг. Тонове бутилки, фасове и всякакви подобни остатъци затрупват града всеки ден. Не биват пожалени дори и улиците в центъра на града. Затова рекламните специалисти решили да изменят ситуацията, като поискали малко помощ от генетиката.

Авторите на проекта събрали фасове, дъвки и всякакви други боклуци, които могат да съдържат ДНК и ги дали в лаборатория. Така с помощта на специален софтуер възстановили образите на хората отнасящи се с неуважение към околната среда.

След това портретите били направени на билбордове и разлепени по улиците на града, заедно с изображението на боклуците изхвърлени от антигероите. Проектът получил гръмкото название „лицето на боклука“ и предизвикал множество позитивни и негативни реакции както сред жителите на Хонконг, така и сред хората по цял свят.

Източник: http://99queens.hk/projects