Видеото като маркетинг инструмент за печатницата

3560

Вижте пример как малката печатница може да превърне производството си в инструмент за маркетинг.

Примерът е на компанията Levi’s, която прави серия от видео филмчета Go To Work, за да представи различни професии и свои партньори – малки фабрики за дизайн и печат. В това видео е представен един работен ден в  малка ситопечатна база – петима млади хора и тяхното куче, които произвеждат тениски.

Идеята е чудесна, особено за бранд, който иска да подчертае, че производството му се прави в САЩ, за разлика от други големи марки, които изнасят производството си в бедни държави с евтина работна ръка. Този акцент е важен за производителите на дрехи, особено след като марката Nike все още възстановява имиджа си заради срутването на текстилната фабрика в Бангладеш през 2013-а година, повдигнало много въпроси за условията на труд.

Освен че тази серия от видео филмчета създават позитивен имидж на Levi’s, тя показва и много добър модел на представяне на печатното производство, който може да бъде взаимстван.

Обърнете внимание на детайлите:

– представяне на малка фирма от петима души и едно куче – хората са млади, карат велосипеди, хранят се заедно като семейство.

– ситопечатът изглежда вълшебен за всеки, който не го е виждал – акцентът е върху креативния процес на производство.

– видеото представя малкото производство и хората по непринуден и човешки начин, който ви подтиква да им се доверите.