Готварска книга за барбекю, направена от продуктите

  3338

  Уникалната книга The Bible of Barbecue ви помага да приготвите барбекюто си като я използвате буквално в процеса на готвене. Всяка страница ви предлага по нещо –  въглища, дъска за рязане, точило за нож, готварската престилка, лист с подправки, фолио за печене, подложка за сервиране и още много изненади. Невероятното на идеята е, че тези аксесоари са самите страници на книгата.

  https://www.behance.net/gallery/16100301/the-bible-of-barbecue

  The Bible of Barbecue е направена от бразилския клон (Респект!) на JWT за Tramontina – бразилска компания, произвеждаща кухненскo оборудване. Направена е в ограничени количества за подарък на избрани бразилски топ готвачи. Лимитиран тираж е пуснат и по магазините.

  Книгата показва наистина впечатляващ набор от печатни техники върху различни материали. В интервю за проекта, което можете да прочетете тук от агенцията споделят любопитни факти от кухнята.

  1. Всички страници са направени от материалите, които са планирани – лист от въглища, текстил за кърпа и престилка, фолио за завиване на продуктите, лист с подправки и т.н. Единственият компромис, който е направен, е с точилото за ножа. Тъй като тежкият камък не може да бъде поставен в книгата, агенцията използва лист с шкурка.

  2. Най-трудното в проекта е било събирането на едно място на всички доставчици и остойностяването на проекта до нива, в които клиентът може да си го позволи.

  3. Рекламният изпълнител, изработил основната част – печат на подложките, лазерно рязане и гравиране и подвързване – е Pimenta Print. В проекта се включва ситопечатна база, доставчик на въглища за барбекю, печатница, предлагаща печат на хартии с хранителни мастила и компания за текстил.

  4. Агенцията не издава тайната как е напечатана страницата с каменните въглища, но споделя как e подвързана книгата. Както се вижда на снимката по-надолу, направена е специална форма от нагънат картон и всяка страница е прикрепена с двойна лента.

  5. Реализацията на проекта е отнела 5 месеца.

  Източник: https://www.behance.net/gallery/16100301/the-bible-of-barbecue

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.