Десет от най-добрите носители на награди за печат

3502

FESPA Awards е едно от най-големите световни състезания за печат. В последните 3 години наградите се утвърдиха като най-значимото отличие за печатна реклама и ефектни и иновативни печатни продукти.

Часове преди да изтече времето за номинации на FESPA Awards 2017 (27 януари), решихме да ви покажем 10 от най-колоритните и иновативни победители от събитията през последните 3 години.


Дизайн: Delft
Снимка: MakeCover
Описание: През 2016 година холандската компания MakeCover печели наградата FESPA Gold в категория за интериорен дизайн със своя проект, представляващ таван на гара. Изпълнението е посредством HP латексова машина, мастила и фолиа на 3М и плотер за рязане по контур Zund.

Дизайн и снимка: PressOn
Описание: Компанията PressOn печели златен медал през 2015-та година за проекта си „Dazzle Ship”. В него компанията, чрез винил трансформира бивш военен кораб, за да бъде отбелязана 100 годишнината от началото на първата световна война.

Дизайн и снимка: Taller de Serigrafia
Описание: През миналата година Taller de Serigrafia печели златен медал за проекта „Rojo” изпълнен чрез ситопечат, който включва и допълнителни експериментални техники. Той е вдъхновен от фотографии през 19-ти и 20-ти век, показващи изтичаща кръв от отсечени дървета.

Дизайн и снимка: A-Design
Описание: Сергей Бузнов от А-Desing печели първо място през 2015 година за печат на тениска с лика на Джим Морисън. Проектът от категория „Печат на облекла със специални ефекти” е изработен чрез принтер Epson T3000, мастила Nazdar Lyson 55 и фолио Ulano.

Дизайн и снимка: Zego Promotion & Logistik
Описание: През 2014 година Zego Promotion & Logistik грабна отличието „Best in show” за изработката на яке в стил Daft Punk. Готовият продукт има над 15 изтънчени елемента, като един от тях е цял ръкав, изработен от пайети, чрез който се добавя допълнителен ефект при докосване.

Дизайн и снимка: TS Visuals
Описание: През 2015 година TS Visuals взима приза „Best in show”, както и наградата за най-добър триизмерен продукт от метал и дърво за проекта от снимката, представляващ директен печат за нуждите на интериорния дизайн на голямо търговско помещение.

Дизайн и снимка: Van Iwaarden Artwork
Описание: Наградата за вътрешна украса през 2014-та отива в холандската фирма Van Iwaarden, които изработват украса за стена и таван с площ 900 м2 за изложбената зала Grote Kerk в Хага.

Дизайн и снимка: Raccoon
Описание: Базираната в Лондон компания за брандиране на автомобили Raccoon печели първо място в категория „Декорация на превозни средства” през 2014 година за свой проект, свързан с рали състезание. Като официален партньор на спортното събитие Gumball 3000, компанията е брандирала около 40 автомобила само за 7 дни. На снимката е показан един от тях – Aston Martini DBS.

Дизайн и снимка: The Look Company
Описание: Миналата година The Look Company печели три медала, за проекта си от 2015-та, изпълнен за Световното първенство по хандбал за мъже, проведено в Катар. Цялостният проект обхваща площ от 155 000 м2 и включва различни елементи за брандиране, като полиестер, текстил и други.

Дизайн и снимка: Horizon Digital Print
Описание: През 2014 година Horizon Digital Print печели награда за своята уникална творба, вдъхновена от ирландската телевизионна драма „Love/Hate”. Компанията изработва директен мейлинг по случай Хелоуин, с цел промотиране на своите и други услуги сред потребителите. Освен печата, впечатление правят и бонбоните с форма на отрязани пръсти, които се намират в кутията.

Източник: https://www.fespa.com

СПОДЕЛИ
Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.