Доверието в печатната медия все още е голямо

  3084

  По-рано през тази година агенцията Two Sides е направила допитване до 2000 потребители с цел да проучи до каква степен те наистина подкрепят исканията на “go paperless”.

  go paperless

  Ето и резултатите от проучването:

  64% от потребителите казват, че не биха избрали фирма, която не предлага опция за представяне на сметки и договори на хартиен носител.

  59% от потребителите отказват да преминат на електронни сметки или няма да предприемат действия ако попаднат на такава инициатива.

  50% от потребители четат сметките и отчетите, които получават едновременно по електронната и традиционната поща, докато сметките получени само online биват прочетени само от 15%.

  Ето какво коментира агенцията и за устойчивостта на така нареченото е-фактуриране.

  72% от запитаните са съгласни, че отпечатването на сметки може да се превърне в устойчив и екологичен начин за комуникация, ако използваната хартия бъде събирана и рециклирана отговорно след това.

  50% от хората участвали в анкетата нямат доверие или се чувстват подведени от инициативи като “Save Trees, Go Paperless” и “Go Green, Go Digital.”

  Други електронни услуги обаче се радват на много по-добри отзиви. Например електронното банкиране е по-бързо и ефективно и все по-предпочитано. Получаването на сметки online също може да бъде бързо и ефективно, но все още много от нас предпочитат да имат печатна версия на документите, с които работят.

  Източник: Two Sides

  СПОДЕЛИ
  Радина Тамойкина
  Магистър по полиграфия, любознателен и страстен фен на печата във всичките му форми. Инженер по душа.