Защо продажбата на печат ще убие печатниците

  4335

  Публикуваме още един от страхотните материали на Матю Паркър – собственик на компанията Print & Procurement Ltd. и уеб сайта www.ProfitablePrintRelationships.com.

  Спомняте ли си грамофонните плочи? А касетите?

  В младостта си прекарах много щастливи мигове с колекцията си от плочи. След това дълго се наслаждавах на касетките. Но всичко това вече е далечен спомен.

  Плочите ми отдавна са продадени (макар и с голяма мъка), касетите също ги няма. Дори дисковете вече започват да отстъпват пред MP3 плеърите.

  За всичко това има един отговор. Музикалната индустрия се развива.

  Това се случва и във всеки един отрасъл, печатната индустрия също има нужда от развитие.

  Продажбата на CMYK вече не е достатъчна! Ще разберете, защо в тази статия.

  cmyk

  Хората работещи в бранша трябва да разберат, че за да спечелиш една добра поръчка, вече не стига просто да продаваш мастило върху хартия. Те трябва да обогатят гамата от услугите, които предлагат, да започнат да предлагат допълнителни услуги с по-голям марж на печалбата. Аз наричам това услуги с добавена стойност.

  Печатниците, които възприемат тази идея и започнат да я използват, ще създадат нов тип взаимоотношения с клиентите си. Компаниите ще притежават по-добър контрол над работния процес, над маржа и над връзката с клиента. Това ще създаде по-добрата им позиция на пазара и те ще могат да достигнат до развитието от което се нуждаят.

  Съдбата на печатниците, които продължат да продават само печат не е толкова цветна. Те няма да успеят да създадат кръг от лоялни клиенти около себе си и това най-вероятно ще доведе до тяхното изчезване.

  Печатниците не трябва да се разглеждат, като обикновени изпълнители.

  Вместо това те трябва да се разглеждат, като бизнес партньори, които да помагат на своите клиенти да постигнат бизнес целите си. Те трябва да помагат на клиентите си да работят по-ефективно и икономически изгодно. Компаниите постигнали това ще се отличат от своите конкуренти.

  Клиентите са склонни да плащат по-висока цена срещу по-качествена услуга.

  Видът на продажбата се променя, когато към нея се включи услуга с добавена стойност. Все повече клиенти приемат, че цената пряко влияе не само на качеството на продукта, но и на качеството на обслужването. Затова все по-често те залагат на сравнително по-високата цена, като очакват в замяна по-малко или по възможност никакви главоболия.

  Услугите с добавена стойност имат за цел да улеснят клиента и колкото по-комфортна и удобна за работа среда създавате толкова по-предпочитана ще бъде вашата фирма.

  Трудно е да превъзхождаш конкуренцията по цена. Да, цената винаги е от голямо значение, при избор на печатница. Но също толкова важно е и клиентите да разберат какви са ползите и колко по-голяма е възвращаемостта на инвестицията, когато работят с квалифициран персонал, вместо да правят компромис с това за сметка на цената.

  Предлагането на услуги с добавена стойност могат да доведат до реални и положителни промени в печатницата. Въпреки това за да изпъкнете ще ви е необходим собствен план за действие.

  Ето три точки, които трябва да имате предвид докато го създавате:

  • Попитайте клиентите си какви са трудностите, които срещат при работата с печатници.
  • Създайте отдел, който да се грижи за обработката на получените данни и тяхното отстраняване.
  • Старайте се докато рекламирате да се фокусирате върху услугите, които предлагате, а не просто да съобщавате, че можете да нанесете мастило върху хартия.

  Източник: profitableprintrelationships.com