Изкуственият интелект – революция в печата

2951

От дома, през офиса и до печатницата, изкуственият интелект (AI) въвежда интелигентни технологии, за да улесни живота ни.

,

Когато искам да слушам музика, не винаги искам да мисля коя група, кой албум или дори коя песен искам да чуя. Не винаги имам време да създавам или да сортирам плейлисти за конкретни селекции. Използвам приложение за слушане на музика като Пандора, за да избера настроението си / усещане / стил / музикален период и списъци с изпълнения на големите банди, страхотните албуми и най-добрите песни от тези периоди. Просто казано, Пандора автоматизира и улеснява живота ми.

Konica Minolta прави същите стъпки с автоматизираните операции в печатницата с автоматизирана AI технология.

Новият интелигентен оптимизатор на качеството IQ-501 е иновация за нашите франчайз принт шопове, за да ускорят бизнеса си. Идват ли ви идеи?
Става дума за спестяване на време и създаване на стойност, за да може франчайзингът да работи с помощта на автоматизацията на интелигентните машини.
„Списъкът на това, което хората могат да направят по-добре от компютрите, става все по-кратък и по-кратък“ – казва футуристът Рей Кързвейл. – „Но ние създаваме тези инструменти, за да разширим големия си обхват“.

Нашият инструмент е IQ-501 е система за контрол на качеството в затворен цикъл, която освобождава оператора от „събуждане на устройството“ всяка сутрин и пренастройване през целия ден, за да получи перфектен цветен регистър и сила на цвета. Това автоматизира работата на оператора с необходимост от съвсем малко човешка намеса.

Той е революционен за всеки франчайз принт шоп с Konica Minolta AccurioPress C2070, C6085 или C6100. Какво означава това за една работна година на принт шопа? Спестени пари.

С намаляване на работните и материални загуби, печатницата спестява пари. Използването на автоматизирана технология с изкуствен интелект означава пренасочване на усилията към задачи с по-висока добавена стойност, по-голяма ефективност и рентабилност в дългосрочен план и с по-бързи и по-точни срокове за реакция.

Например, оператор или техник обикновено прекарва значително време да пуска устройството и периодично да го настройва спрямо задачите през целия ден.
С IQ-501 обаче, този оператор може да спести приблизително 300 часа годишно и сега може да се съсредоточи върху задачи с добавена стойност.
За бизнеса 300 часа по $ 20 на час означава спестени $ 6,000. Помислете за това …

  • Чрез елиминирането на необходимостта от калибриране цвета на устройството от трети страни (още $ 1,000 – $ 4,000);
  • Чрез намаляването на необходимостта от допълнително годишно обучение на оператора ($ 3000) и най-важното:
  • Възможност за спестяването пари от върната продукция (при 3% възстановяване на натоварването от 1 милион страници годишно, използвайки 20 цента от включените разходи на цветно копие- допълнителни $ 6,000 годишно) …

… IQ 501 може да спести повече от $ 19,000 през първата година и $ 15,000 през следващите години.

Всеки франчайз иска да има опитни, добре обучени оператори, за да гарантира, че цветът е правилно калибриран и че регистрацията на печата е правилна.
Представянето на IQ-501 в печатницата автоматизира процесите за корекция на цветовете, откриване на дефекти в изображението и регистрация преди всяко зареждане.

Изкуственият интелект в печатницата увеличава времето за работа и намалява сервизните услуги, докато намалява брака. С автоматичното събиране на данни, базирано на клауд от IQ-501, много разговори за услуги на място могат да бъдат елиминирани дистанционно. Помислете за печатането на визитни картички – повтарящ се процес – и за времето, което ще е необходимо операторът да прегледа файла, да провери раздувките и да прегледа цветовете. Това е квалифицирана, техническа работа, за да получите професионален продукт.
С технологията AI, това се прави автоматично: Нашият IQ-501 осигурява настройки на автоматичния регистър, които са прецизна и непрекъсната обратна връзка за автоматичното калибриране на цвета.

Ползите от автоматизираната AI технология едва сега започнаха да ни правят по-умни печатници, по-печеливши собственици и по-добри бизнесмени.
Той ни дава ефективност, която ни прави по-умни и способни да увеличим успеха на бизнеса си – година след година.

Автор: Andrew Davidson