Интерактивна маса за поръчка на храна

3439

Представете си, че вместо да седите в мола и да чакате на една от многобройните опашки за храна, след което още толкова време да търсите свободна маса, може просто да седнете на избрано от вас място и чрез своя смартфон да направите поръчка.

Студентът от Университета в Сидни Stephen Davis е намерил решение чрез използване на NFC стикери (за целта е необходимо смартфонът да поддържа тази технология), чрез които избирате желаната марка храна, влизате в менюто на фирмата, поръчвате и плащате чрез мобилния си телефон. Остава само да изчакате да получите съобщение, кога поръчката ви е готова и да я получите от щанда или пък тя да бъде доставена до вашата маса, която също става известна на обслужващия персонал, благодарение на технологията.

Проектът носи наименованието BrandTable и е подходящ освен за хранителните обекти в моловете, така и за различни ресторанти и заведения за хранене, а защо не и за барове/дискотеки. Изпълнението на самите стикери за поръчка е напълно постижимо освен с използваната NFC технология, така и чрез добавена реалност (augmented reality).

Видео във Vimeo:

BrandTable Concept from BrandTable on Vimeo.

Източник: Brand Table Concept