Интерактивни музикални плакати от Novalia

3075

Novalia е британска технологична компания, спечелила множество награди благодарение на комбинацията от печат с проводими мастила и мобилни приложения.

От компанията са осъществили не един и два проекта на печатни материали, използващи интелигентни повърхности, които могат да бъдат едновременно сензори и високоговорители. В немалко случаи британците залагат и на мобилни приложения, чрез които техните продукти свързват дигиталния с реалния свят.

Една от последните им кампании има за цел да осигури на хората иновативен метод, по който да се насладят на музиката. Чрез отпечатване на пет плаката, поставени на една от метро станциите в Хонг Конг, пътниците са подканени да тестват своите способности за свирене на различни музикални инструменти.

Друга кампания позволява на хората да се почустват като диджеи и сами да направят свой ремикс върху един от десетте записани инструментала.

Третият проект е интерактивен самоучител за седем вида ударни инструменти. Освен че може да „свирите” директно върху плаката и да чувате звука в реално време, има възможност да използвате и специално приложение за iPad и IPhone, чрез което да музицирате от разстояние. Най-готиното е, че дори съседите ви да подадат оплакване, винаги можете да ги поканите и попитате къде виждат барабани.

Проводимите мастила могат да добавят множество възможности към печатната рекалама. Освен посочените тук музикални опции, технологията позволява да получавате информация на своя смартфон, само с докосване на етикета на даден продукт в магазина, да персонализирате корицата не четеното списание или да споделяте в социалните мрежи, чрез директно вградените бутони в печатни реклами.

Източник: http://www.novalia.co.uk