Интернет сайт ще издава списание

  3795

  Вече не само печатните издания мигрират към Интернет. Ето пример за сайт, който е толкова популярен, че има нужда от печатно издание.

  В последните години сме свидетели на борбата на списанията за оцеляване. В търсене на нов бизнес модел повечето списания спират да излизат на хартия и продължават живота си в Интернет.

  16 годишният сайт Allrecipes.com, станал собственост на издателството Meredith през 2012 е на път да направи своя печатен дебют. От Meredith планират да започнат разпространението на списание през ноември 2013г., като по начални данни то ще излиза всеки месец.

  През изминалата пролет от Meredith  направиха редица тестове и допитвания, свързани с издаването на бъдещото списание. Пътят, по който фирмата достигна до голямата аудитория бе чрез съществуващи вече списания, като Better Homes and Gardens и Family Circle.

  „Резултатите надхвърлиха всичките ни очаквания, до този момент има почти 400 000 предплатени поръчки “, коментира Tom Witschi, президент в Meredith.

  Компанията Meredith, която е купила сайта от Readers Digest за 175 милиона долара през януари 2012г., коментира, че той има над един милион уникални посещения годишно. Също така разполага и с мобилни приложения и канал в YouTube с над 600 000 абоната.

  Вижте сайта тук: http://allrecipes.com

  Вижте Youtube канала тук: http://www.youtube.com/allrecipes