Как да направите успешен web-to-print портал?

  3579

  За да е успешен web-to-print портала ви, трябва да се придържате към правилата за успешни продажби на дребно. Ето ви два успешни примера с печатници, които продават на крайни клиенти – CustomInk и Zazzle.

  Какви са стъпките, които да следвате, за да накарате клиентите да купуват онлайн.

  Автентичност

  Автентичността започва с това кой сте – това означава, че говорите на реални хора. В края на краищата, хората искат да купуват от хора и това е мястото, на което да покажете, че имате история.

  История

  И двата web-to-print  портала имат с оригинална страница “За нас”, която създава WOW ефект за всеки елемент от техния бизнес. Ако разгледате продуктовите страници, има разказ за всеки продукт, заедно с десетки отзиви на клиенти – всеки със собствена история, което увеличава прозрачността на компанията и доверието на нейните потребители. В допълнение, и двете компании използват своите блогове като допълнително средство да разкажат историята си, да дават съвети или просто да запознаят своите клиенти с най-новите си продукти. С две думи – всичко си има история.

  Изграждане на лоялност към марката

  Добре известен е фактът, че е много по-евтино да запазите клиент, отколкото да се сдобиете с нов, така че изграждането на лоялност към марката, за да спечелите клиенти за цял живот, е абсолютно задължително. Е, как да направите така, че вашите клиенти да ви имат доверие и в крайна сметка да ви обичат? Освен прозрачност, трябва да дадете на потребителя опит, да осигурявате качество и гарантирано удовлетворение от поръчката. Прилагането на справедливи политики за въстановяване на средства и анулиране на поръчки помага за спечелване на доверието на клиентите.

  Бъдете социални и изградете взаимоотношения и общност

  Бъдете там, където са вашите целеви клиенти. Както се казва: Ако го няма във Facebook, не се е случило. Тъй като по-голямата част от света е във Facebook, това е логичното място за марките, да следват своите клиенти и да присъстват в каналите, използвани най-често от тях, включително както и в Twitter и Pinterest.

  Социалните медии са чудесни двупосочни комуникационни канали между вас и вашите клиенти и най-добрата част от това е, че можете да получите обратна връзка почти веднага, независимо дали става дума за обявяване на намаления или да информирате за старта на нов продукт.

  Така че, не спирайте тази комуникационна топка, а получете тези “харесвания” и “споделяния”, които ще увеличат видимостта на вашата марка и в крайна сметка ще доведат доповече трафик на уебсайта и продажби.

  Предложете превъзходно преживяване на клиентите

  Уверете се, че вашият сайт, съдържанието, рекламата, персонализацията на продуктите, целевите страници, промоциите, пазарската количка, касата, както и обслужването на клиентите подкрепят целите ви за продажби. Както CustomInk, така и Zazzle правят истинско усилие да култивират приятелството с клиентите си. Техните сайтове предлагат лекота на използване и най-добрите в класа си характеристики на персонализация на продуктите. От тяхната гаранция и политика за възстановяване на средствата до лесен за използване помощен център, койтое е създаден да отговори на всякакъв вид въпроси.

  Бъдете свежи

  Освежавайте вашето съдържание, сезонни съобщения и оферти, предоставяйте стимули за посетителите, за да се връщат във вашитемагазини. Помислете за сезонни теми за вашия магазин, които да му придадат свеж вид.

   

  Експериментирайте

  И накрая, но не на последно място – винаги търсете начини да се усъвършенствате. Опитайте нови инициативи.Не се страхувайте да сгрешите.

  Желаем ви късмет в изпълнението на тези насоки, за да формирате своя собствена уникална история на успеха и потребителски опит, което евентуално ще доведе до ваша собствена общност от потребители за цял живот. Просто бъдете себе си и “харесванията” ще последват.

  Източник: http://www.designnbuy.com/success-secrets-of-online-printing-businesses/

   

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.