Как да не използвате QR кодове

  4432

  Шест грешки и съвети как да не използвате QR кодове.

  Въпреки че QR кодовете са достатъчно разпространени, популярни и вече традиционно средство в рекламата, понякога местата на които ги намираме, са странни. Изданието Business Insider направи селекция на най-грубите грешки, допуснати при публикуването на QR кодове.

  Вижте шест от 15-те грешки, които да не допускате, когато публикувате QR кодове в рекламни кампании. Цялата селекция тук.

  Първо правило за използване на QR кодове: поставете ги на лесно и удобно за сканиране място. Интересно как ли ще сканирате код, който е от другата страна на линиите на метрото и е в долен ляв ъгъл, който е буквално подгънат под рамката на плаката?

  Защо да поставяте QR код на фен страницата си във Фейсбук, след като потребителите вече са онлайн? Не е ли по-лесно да публикувате хиперлинк, върху който да се кликне, вместо потребителят да вземе телефона си, да стартира приложението, да сканира кода и да влезе през мобилния си телефон, докато е на… компютъра си?

   

   

  Вероятно цената на рекламните договори на двете волейболистки е достатъчно добра, за да дадат под наем и дупетата си. Да, очевидно е, че най-следеното място по време на мачовете е точно това, на опитайте се да сканирате QR кода…

  Брандирана с QR кодове кола, която изглежда като покрита с камуфлаж… Освен странно дизайнерско решение, голяма част от тези QR кодове практически не могат да бъдат сканирани. Особено тези на калниците, огледалата, тавана и всички повърхности на колата, които не са равни.

  Това вероятно е QR код за алпинисти, който единствено те могат да сканират.  Напълно излишно поставен там, този код може единствено да бъде използван като пример къде НЕ е мястото му.

  Източник: Business Insider

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.