Как да правим пари от печата

2925

25 изпитани начина за правене на пари, събрани на едно място от PrintFuture.

За всички е видимо, че в последните години печатният бизнес търпи огромни промени и трансформации. В същото време почти всички печатници работят по стария начин, в който почти нямаше конкуренция, интернет не убиваше цели ниши в печата и работа имаше за всички.

Днес малцина са тези, които имат дългосрочна визия как да работят. Повечето печатници нямат никаква бизнес стратегия за развитие и управляват бизнеса си по начин, който не е устойчив в дългосрочен план.

А точно днес глобализацията, промените в световната икономика и потребителското търсене променят коренно търсенето на печатни продукти.
Пазарът на печатни продукти става все по-конкурентен, цените падат, а масово печатниците нямат стратегия как да намерят нов бизнес и да дават повече стойност на клиентите си.

Статистиката показва, че 80% от тях нямат почти никаква автоматизация на процеса и съответно губят време и пари.
Затова и PrintFuture са разработили наръчник с 25 точки как да правим повече пари от бизнеса си.

През последните десет години многобройни пазари като транзакционните документи, производството на книги, широкия формат и напоследък опаковките са изцяло предефинирани като потребление. Смартфоните, електронните четци и таблетите промениха изцяло начина, по който много читатели консумират съдържание. И само печатниците, които са гъвкави, могат да се възползват от това развитие на технологиите.

Тук можете да изтеглите напълно безплатно наръчника на PrintFuture.

Източник: Prokom – общността на собственици на печатно оборудване с марка Konica Minolta