„Как дигиталният печат може да подобри вашия бизнес?“

5405

Проведохме двудневен уъркшоп, насочен към печатници и рекламни агенции на тема „Как дигиталният печат може да подобри вашия бизнес?“

Организатор беше новинарският портал за печатни технологии Printguide.info с нашите партньори Коника Минолта и Анталис България.

Пламен Давидов, PrintGuide.Info показва статистика за развитието на дигиталния печат у нас.

Нора Игнатова, Коника Минолта показва нови продукти и услуги.

Ралица Пенева, Анталис България разказва за приложението на хартиите за дигитален печат.

Какъв беше форматът на събитието?

Направихме уъркшоп в рамките на два дни, като поканихме две групи от хора и компании, които се занимават с реклама и печат.

През първия ден поканихме малка група офсетови и дигитални печатници, за да споделят своя опит, начин на организация на собствения им бизнес и да чуем мнението им, нагласите и предизвикателствата, които виждат при навлизането на дигиталния печат.

През втория ден поканихме рекламни агенции и издателства, които да споделят своя опит в работата си с техните клиенти, начините на комуникация и продуктите, които поръчват. Говорихме си основно за продукти, за клиенти и техните желания, за пазара, нишите, които все още не са заети и новите неща, които могат да се внедрят в един работещ бизнес.

Темата беше една и съща, но нагласите, организацията на работа и гледните точки за пазара бяха различни. Получихме безценна обратна връзка и най-вече се получи дискусия /на моменти изключително разгорещена/, в която повечето участници формулираха повечето предизвикателства, които срещат в бизнеса си.

Защо направихме малко събитие?
Подбрахме прецизно таргетирана аудитория. Поканихме хора с опит и познания, които имат какво да споделят. Уъркшопът не беше стандартната презентация на производствени машини и хартии за дигитален печат, а разговор за бизнес и възможностите, които дава дигиталният печат за подобряването му.

В следващите два дни ще ви разкажем повече за обсъжданите теми и статистиката за българския пазар, която показахме.

Повече снимки от събитието можете да видите в нашата Фейсбук група.

Очаквайте още информация по темата.

СПОДЕЛИ
Деси Тодорова
Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.