Как се прави персонализация на брошура?

3421

Чудесен пример за смислена и бърза персонализация показа Коника Минолта на щанда си по време на най-голямото световно изложение за печат drupa 2016. На щанда имаше декор, фотограф, печатна машина bizhub press C71hc и приятна изненада за всички гости, пожелали да получат персонализирана само тях брошура. Желаещи да се снимат и да получат брошура имаше много, а печатът и довършителните бяха наистина бързи.

В началото на щанда на Коника Минолта беше организиран фото ъгъл, в който всеки можеше да седне на плюшено канапе и да бъде заснет от фотограф. Бяха подготвени различни весели аксесоари за снимките.

Веднага след заснемането фотографът въвеждаше имейла, който оставят гостите в базата данни и изпращаше файла към печатната машина bizhub press C71hc.

Операторът на машината можеше да отпечата един от два персонализирани продукта – 30 странична брошура с персонална корица със снимката и информация за машините, които са изложени на щанда или персонализирани картички с различен дизайн и снимки.

Аз избрах брошурата, защото в нея можеш лесно да се ориентираш за всички серии производствени машини, които предлага Коника Минолта.

Интересът беше огромен – хората се тълпяха за своите персонализирани материали и си поръчваха по няколко бройки. А печатът и довършителните ставаха наистина за минути. Единственото забавяне беше за смяна на хартия или тонер.

Още докато бяха на щанда, регистрираните посетители получиха и персонализиран имейл с благодарности и още допълнителна информация.

Тази акция по време на drupa 2016 показа истинските възможности на персонализацията и дигиталния печат. По този начин е много по-лесно за печатниците да видят как се случват нещата в реално време и да преценят как подобни услуги биха се вписали в портфолиото им.