Как се рекламират рекламни услуги в ерата на Интернет

4030

В ерата на Интернет рекламните услуги също имат нужда от реклама. Много печатници, рекламни производители или собственици на рекламни мрежи търсят нови начини да достигнат до клиентите си или да демонстрират услугите си по нестандартен начин.

Такъв пример са рекламната мрежа JCDecaux UK, които започнаха нов проект, наречен VirtuoCity. Това е инструмент, с който рекламодателите ще могат да разберат, кои са най-силно привличащите вниманието позиции за реклама.

Участниците в проекта се качват във виртуална кола и пътуват из виртуален град. Те трябва да минат, както през крайни квартали, така и по централни улици. Както и в реалния свят градът е пълен с пешеходци, сгради, спирки, пътни знаци и разбира се, с голямо количество външна реклама.

На участниците се поставят специални сензори, които да следят движенията на очите им. Това е научен метод, по който най-точно може да се каже какво търсят хората и какво им прави впечатление.

След края на виртуалното пътуване, доброволците попълват анкета. Резултатите се използват за оценка на различните видове външна реклама (спрямо местоположение, размер и цветност), както й въздействието и върху потенциалните потребители.

Друг интересен проект на JCDecaux от тази година са термочувствителните дигитални екрани.

От фирмата са пуснали външни рекламни дисплеи, които се променят в зависимост от климатичните условия – те са чувствителни към слънчева светлина, вятър, дъжд и температура.

Проектът е направен съвместно с фирма La Redoute според, които това е прекрасен начин да предложат на потенциалните си потребители подходящо облекло за всяко време.

Източник: jcdecaux-oneworld

СПОДЕЛИ
Радина Тамойкина
Магистър по полиграфия, любознателен и страстен фен на печата във всичките му форми. Инженер по душа.