Календар с благотворителна цел – добрият пример

3684

Помогни на Алекс – историята на едно болно момче, която накара дигиталният печат да работи за добра кауза. Една успешна история от Коника Минолта и Оптимал принт.

Update: 14.01.2016 – рожденият ден на Алекс  – Кампанията събра 4 600лв. за произведени 226 календара, поръчани от 107 юридически и физически лица. Парите са преведени по сметката му.

Алекс е момче, което страда от мускулна дистрофия тип Бекер – генетично заболяване, при което отслабват мускулите и придвижването става с помощни средства. Заболяването е лечимо, но изисква сериозни средства за лечение.

Алекс не иска съжаление и не проси помощ, той намира начин да живее достойно. Когато запова лечението си в Израел решава да продава картините, които рисува. А той рисува наистина прекрасно. Освен това учи вкъщи – учителите му го посещават у дома, взема изпитите си, мисли за висше образование в чужд университет (дистанционна форма на обучение) и въпреки минималната помощ от държавата и всички неуредици не се предава и не пада духом.

Тази кауза грабва Оптимал принт  и Коника Минолта и те решават да помогнат на Алекс като отпечатат безплатно благотворителен календар с картините му. Коника Минолта поемат разходите за печат на 1 000 календара, а разходът за хартия и труда са от екипа на Оптимал принт.

Продажната цена на един календар: 20лв. и цялата сума ще бъде дарена.

Формат на календара: Стенен многолистов, с формат 320/450мм, 7 листа с метална спирала и кукичка.

 

Кампанията е обявена буквално преди дни и вече има над 75 заявки в онлайн магазина на Оптимал принт.  

Крайният срок за поръчки е до началото на януари, тъй като събраната сума ще бъде дарена на рождения ден на Алекс на 14 януари 2016.

Всеки поръчан календар се отпечатва и изпраща до 1 седмица след поръчката. Разходите за доставката са за сметка на получателите. Поръчките могат да бъдат взети и от офиса на Оптимал принт.

Тази кампания е чудесен пример как дигиталният печат може да бъде изключително полезен инструмент за добре организирана благотворителна кампания – печатът става на база поръчки, системата на онлайн поръка – печат – доставка може да бъде гъвкава и удобна, както за печатницата, така и за хората, поръчали календара.

Трудно ли е за организация? – Не. Въпрос на желание.

Струват ли си разходите за печат и организация? – Да, напълно.

Ако желаете и вие да се включите в тази добра кауза, можете да го направите по следния начин:

да закупите един или повече календари тук. 

– каузата да стигне до повече ваши приятели, които биха купили календар. 

Update: 14.01.2016 рожденият ден на Алекс  – Кампанията събра 4 600лв. за произведени 226 календара, поръчани от 107 юридически и физически лица. Парите са преведени по сметката му.