Касови бележки с новини от Assotiated Press

4986

Новинарската агенция Associated Press започна да отпечатва новините си върху касовите бележки в Old Ebbit Grill – един от най-известните барове във Вашингтон.

Съвместната инициатива е наречена „касови бележки с новини“ и целта й е да капитализира вниманието на хилядите посетители на заведението. Новините, които ще се отпечатват на касовите бележки, се опресняват на всеки две минути. Освен тях, на бележките ще се отпечатват и рекламни послания на рекламодателите на агенцията.

Вероятно много хора си задават въпроса защо гостите да предпочетат новините на касовата бележка вместо тези от мобилния си телефон.

Според създателите на идеята, този тип поднасяне на новините има някои предимства пред използването на смартфон – четенето става без да се налага човек да потъне в телефона си и да остане част от разговора на масата.

Беспорно тук се залага на традициите и старомодния модел за пълноценно общуване. Все пак барът е създаден  през 1856 година и е един от най-известните във Вашингтон. Намира се на крачки от Белия дом и е бил любим на редица президенти на САЩ.

Associated Press пък работи от 1846 година. Не случайно първият рекламодател на този нетрадиционен канал е големият производител на хартия Domtar.