Коника Минолта представи най-бързия в света спектрофотометър

3189

Коника Минолта представи своя нов модел спектрофотометър FD-9. Производителите твърдят, че това е най-бързият уред в света (по данни относно представените на пазара спектрофотометри към 13 Януари 2015 година).

Скоростта му на работа е проверена чрез сканиране на стандартно използваната в печатната промишленост цветова таблица за създаване на цветови профили.

Сканирането на лист с размер А3, съдържащ 47 колони и 32 реда с цветове, всеки с размер 6/6 мм отнема около 4 минути. Чрез автоматизирания процес се намаляват и възможностите за грешки, допускани от оператора на ръчните устройства.

Работата с устройството става посредством вградения LCD дисплей. Самият спектрофотометър FD-9 може да работи в мрежов режим и да обслужва различни устройства, на почти всеки голям производител. Чрез вградените технологии, разработени от Коника Минолта, за оптично измерване и обработка на изображенията се постига висока точност, ефективност и лекота в процеса на управление на цветовете в печатната индустрия.

Моделът FD-9 ще бъде пуснат в продажба през лятото на тази година.

Източник: http://www.konicaminolta.com/

СПОДЕЛИ
Антон Даскалов
Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.