Невероятна Коледна кампания с подаръци от Дядо Коледа

  3205

  Канадската авиокомпания WestJet организира невероятно затрогваща кампания за пасажерите на два от полетите си. Дядо Коледа ги попита какви подаръци желаят за Коледа, докато чакат самолета си и им ги достави, когато кацнаха в края на полета си.

  Той им раздаде кукли, играчки, видео камери, огромен телевизор. Има дори долно бельо и чорапи за един от пътниците, който едва ли е предполагал каква изненада го очаква. В някои от социалните мрежи се появи въпросът: „Жал ли ви е за човека, който поиска само чорапи?“

  Ефектът е силно емоционален и разтърсващ за хората, които плачеха от радост, получавайки подаръците си.

  Как беше осъществена кампанията?

  На две летища в Торонто и Хамилтън са поставени огромни кутии с видео екрани. Чакащите пътници за двата полета на компания WestJet могат да сканират самолетния си билет и да разговарят с Дядо Коледа в реално време, за да му кажат за какъв Коледен подарък мечтаят. Нищо неподозиращите пътници излизат за летище Калгари.

  Акцент: отпечатаният билет, който участникът сканира, го идентифицира и Дядо Коледа знае с кого разговаря. Така е съвсем лесно да се направи изненада – записва се само Коледното желание и се опакова персоналния подарък. Отлична връзка данни – отпечатан билет – QR код. 

  През това време 175 доброволци от служителите на компанията пазаруват, опаковат и доставят желаните подаръци за над 250 пътници до летището, на което се очаква да кацнат двата самолета.

  Двата самолета кацат на летището в град Калгари и тези, които са разговаряли с Дядо Коледа преди да излетят, получават подаръците си на багажната лента – надписани с имената им. Хората са толкова силно изненадани, че плачат от радост. Цялата акция е заснета с 19 скрити камери, разположени в салона на летището.

  Вижте емоционалното видео, защото това не е всичко. Има и още.

  Компанията обяви, че ако видеото достигне 200 000 гледания в You Tube ще дари безплатни полети на семейства в нужда. Видеото достига тези гледания за една седмица и продължава да се разпространява след потребителите. Към днешна дата е гледано над 6 млн. пъти.

  Сами можете да сметнете колко е инвестицията за организация и подаръци от рекламния бюджет на компанията, а какъв е постигнатият ефект.

  Вижте и забавно видео с някои от грешките по време на разговорите с пътниците и желанията за подаръци, които е било невъзможно да бъдат изпълнени. Все пак Дядо Коледа не успя да осигури кола, диамантен пръстен и още някои неща…

  По Коледа се случват чудеса!

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Вярва, че печатът отдавна не е само технология, а инструмент за създаване на продукти, които се използват не само в рекламата, но са част от всекидневието ни.