Негативни нагласи на потребителите в САЩ към онлайн рекламите

  3270

  През последните няколко дни бяха представени две проучвания, доказващи негативните нагласи на потребителите в САЩ към онлайн рекламата и положителни такива към директния мейлинг. Ето какво се посочва в тях:

   

  Негативни нагласи на потребителите в САЩ към онлайн рекламите
  Първото проучване на emarketer показва, че в следващите две години използването на софтуер за блокиране на онлайн реклами сред потребителите в САЩ ще расте с двуцифрени резултати.

  До момента през 2016 година почти 70 милиона американци използват такива приложения, като това е повишение с 34.4% спрямо миналата година. През следващата година се очаква нов ръст с 24% до 86,6 милиона души. Подобно блокиране не е в интерес нито на на рекламодателите, нито на маркетинг агенциите и може да ги насочи или към подобряване на качеството и изживяването в онлайн рекламите или към други канали за комуникация.

  [beautifulquote align=“left“ cite=““]Важен факт е, че блокирането се среща много по-често на десктоп и лаптоп конфигурации и не толкова на смартфони.[/beautifulquote]

  Причина за това е, че рекламите в мобилните устройства са част от приложения, които потребителите ползват и те не могат да бъдат блокирани. Въпреки това се очаква да има ръст на използването на софтуер за блокиране на реклами и при този тип устройства.

  Друго изследване на creditcards.com показва, че 93 милиона потребители на кредитни институции в САЩ все още получават своите извлечения на хартия и почти половината не изявяват намерение да се отказват от тях и дори са съгласни да плащат за подобна услуга. 80% от анкетираните заявяват, че съхраняват тези извлечения, а 74% ги използват като напомняне за срока и сумата за плащане, тъй като поради големия наплив от електронни съобщения е възможно да пропуснат някое важно съобщение.

  Текста написа: Антон Даскалов
  Източник: www.emarketer.com

  СПОДЕЛИ
  Антон Даскалов
  Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.