Образование в кутия (опаковъчен кашон)

  3057

  Илюстрирани плакати с образователна насоченост от вътрешната страна на кашоните си отпечатва марката Colgate за най-бедните селски райони в в Мианмар (Бирма). Доставката се извършва заедно с пастата за зъби на марката до местните магазини. Вместо да изхвърлят кашоните, магазинерите ги дават на местното училище.

  Хроничният недостиг на образователни материали за началните училища в най-бедните райони на страната ражда идеята, Colgate да използва вътрешната страна на кашоните си, за да отпечатва образователни материали, свързани с денталната хигиена. Уроците са разказани на езика на местните притчи и са съобразени с местния фолкор и култура.

  За да бъде още по-интерактивно съдържанието на всеки урок, учителите могат да избират записани аудио версии на уроците и да ги пускат за слушане в час. За целта е открит безплатен телефон с аудио записи на местния език. Самите учители споделят, че този начин на обучение е много полезен, особено за селкси райони, в които има остър недостиг на елементари пособия като хартия, моливи и учебници.

   

  Освен силен маркетингов ход за Colgate, тази кампания показва и едно полезно приложение на печата.

  Източник: http://www.psfk.com

  СПОДЕЛИ
  Деси Тодорова
  Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.