Онлайн магазин и печатни материали – obuvki.bg

  3601

  Повечето хора от уеб бранша смятат, че няма нужда от печатни рекламни материали. Ето ви един пример как един от най-големите онлайн магазини obuvki.bg ги използва успешно. Защото интернет не може да замести човешката нужда от физически продукт – нещо, което да пипнеш и да ти остане, когато не си онлайн.

  Транспортната опаковка

  Приемането на пратка носи приятно усещане – пристига нещо, което си харесал и поръчал за себе си или любим човек. Първото впечатление е брандираният кашон на онлайн магазина. Голяма площ, която може да се използва умело.

  Благодарственият имейл след направена поръчка прави приятно впечатление, но нищо не може да се сравни с „Благодарим ви!“, прочетено преди трескавото отваряне на пратката.

  Важните документи – фактурата и документ за връщане на стоката

  Още един пример за силните страни на печата – допълнителни предложения, отпечатани на документ, който няма да бъде изхвърлен. В този случай – талон за допълнителна отстъпка, ако се регистрирате за бюлетина на онлайн магазина. Тези документи са персонализирани и напечатани дигитално – фактура с данни, баркодове и перфорация за разделяне на двата документа.

  Малък рекламен каталог с текущата кампания с намаления

  При голям търговец като obuvki.bg този каталог вероятно се печата в големи тиражи. При по-малките търговци могат да се отпечатат и съвсем малки тиражи според нуждите – дигиталният печат го позволява. И не само това – при нужда веднага могат да бъдат допечатани нови каталози.

  Ваучери за допълнителни отстъпки

  Още един стимул за нови покупки – лимитирано предложение. Физическият талон, който ще остане на бюрото ви, ще ви напомня, че можете да купите пак – в каталога все ще има нещо, което да ви допадне и вероятно сте пропуснали онлайн. Дори да имате напомнящ мейл с предложение, той често попада в потока от мейли, които сканирате и може би триете. Но талонът на бюрото, който не сте изхвърлили… Отново може да бъде използван дигитален печат, персонален код за отстъпка и перфорация. Комбинацията работи отлично и кодът на талона може да бъде проследен много лесно онлайн.

  Този пример показва, че печатните рекламни материали работят прекрасно с онлайн търговията. Не само, че се развиват и растат заедно, но и могат да създават много добавена стойност за клиента. Печатният рекламен материал може да завърши една покупка онлайн по запомнящ се начин.

  Моята лична покупка: това е първата ми чанта Ralph Lauren – бранд, който харесвам, но някак не обръщах внимание на аксесоарите им. Сайтът obuvki.bg ми предложи най-добрата цена. По-добра от фирмения сайт, Amazon и Zalando. Бях доволна от покупката и я чаках с нетърпение. Целият пакет за доставка наистина ме зарадва и всичко в пакета допълни личното внимание и доброто обслужване.

  За маркетинг сайтът може да бъде оценен с Отличен и да послужи като добър пример за отличната комбинация уеб – печат. И добра насока за печатниците къде могат да намерят клиенти, за които да разработят отлични решения.