Персонализация на детски мебели чрез печат

  1512


  Създадената през 2014 година германска компания Limmaland е поредният успешен пример, който прави персонализация чрез печат на детски мебели.

  При това те се насочват не само към нови, а и към вече закупени продукти, които също подлежат на персонализиране при поискване. Самото име на компанията идва от шведската дума „Limma”, която буквално означава залепване или свързване.

  Бизнес моделът на Limmaland е да предлага своите продукти в магазините на IKEA, които са добре познати на печатния бранш със своите иновативни маркетингови материали. Идеята се заражда от създателите на Limmaland предвид факта, че шведският производител на мебели не предлага услуга по персонализация, а немалко клиенти биха направили и невъзможното, за да притежават продукт, който не би имал дубликат.

  се насочва предимно към декорацията на детски стаи, но в допълнение използва и умалени модели на вече налични мебели на IKEA. Чрез социалните мрежи идеята набира бърза популярност и бива посрещната възторжено от самите шведи. В портфолиото на Limmaland, което е налично единствено онлайн (включително Amazon и Etsy), са налични над 300 дизайна, включващи рафтове, детски кухни, маси, легла и други.

  Технологията – електронният магазин на Limmaland е базиран на платформата Magento и използва web-to-print решението CloudLab PrintQ. Отпечатването и доставката се възлага изцяло на местни печатници с налични машини за латексова технология на печат. След отпечатване материалите се ламинират, за да отговарят на всички изисквания на ЕС за безопасност на детските играчки.

  Основната цел на двамата създатели на Limmaland е намирането на нови клиенти в креативни платформи за дизайнерски мебели и по техни твърдения нямат намерение да се ангажират със собствено производство и навлизане в областта на печат.

  Ценообразуването – цените за персонализация на един продукт варират в границите от 14.95 до 49.95 евро в зависимост от размера. Само като пример: детска кухня с цена 89 евро, се предлага с опция за персонализация, която оскъпява продукта с 29.95 евро.

  Източник: https://www.limmaland.com/