Печатна реклама комуникира с Facebook чрез Like бутон

  2711

  Или как да харесате (лайкнете) Facebook страница директно от списанието.

  От DDB Бразилия представиха поредната си новаторска рекламна кампания през тази година.

  Чрез нея всеки читател на списание Contigo, който се регистрира във Facebook и заяви печатно издание, има възможност да избере между два различни модела дрехи, представени от компанията C&A.

  Харесването става директно чрез докосване на Like бутон, отпечатан върху страницата. Авторите на кампанията не предоставят допълнителна информация за използваната технология, освен това че са използвани технологии, предоставени от Майкрософт и местната телекомуникационна компания TIM Бразилия.

  Все пак методът на работа и участниците в разработката подсказват, че се използва или RFID технология, при която в списанието се отпечатват необходимите елементи с проводими мастила и след това комуникацията става посредством смартфон, поддържащ NFC технология или чрез вградени в списанието електронни компоненти (микропроцесорен чип със собствена памет, захранване и система за предаване на данните посредством вградена SIM карта).

  Въведените от потребителя данни във Facebook се съхраняват в списанието. След това той може да избере своя любим модел, показан на страницата чрез натискане върху един от двата бутона, а вградена LED светлина се активира и дава индикация за направения избор.

  Харесването се появява на страницата на потребителя и същевременно става видим за неговите приятели. Освен това броят на харесванията се изпраща и визуализира в един от магазините на компанията, където са изложени различните модели.

  Доколко това е практически приложимо и нужно или не, би могло да се прецени в зависимост от резултатите, поставени пред всяка отделна кампания.

  Текста написа: Антон Даскалов

  Източници: DDb Brasil

  СПОДЕЛИ
  Антон Даскалов
  Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.