Практична реклама на паркинга на хипермаркет

  3255

  Балон с надпис HERЕ показва на паркиращите къде има свободни места. Рекламното съоръжение е не само полезно, но и се използва като успешен рекламен канал.

  Къде? В Южна Корея.

  Южна Корея е страна с територия почти равна на територията на България (100 210 km² ) и население 48 508 972 човека. Представете си какво е да си намериш паркомясто там?

  Хората обаче успели да решат този проблем само за един ден, като при това намерили и отличен начин за реклама.

  S-oil, една от четирите петролни компании в Корея, направила някои изчисления, след което решила да вземе нещата в свои ръце.

  Задачата: На всеки 2,5 човека се пада по една собствена кола. 1 литър гориво = 2.17 долара = 1.65 евро. Всеки ден на хората им се налага да изминат средно 500м в търсене на място за паркиране.

  500м х 30дни = 15,000метра = 15км или 1 литър гориво. И ако 1 литър гориво на месец ви се струва не чак толкова голяма загуба, то замислете се за всички нерви, които хабите, въртейки се на паркинга на някой голям магазин.

  Търси се: Как да спестим нерви, време и пари?

  Ето и решението: От S-oil закачили на всяко паркомясто голям балон в ярък цвят с формата на стрелка, на който пише HERE (ТУК). Връвта, с която е завързан балонът, е достатъчно дълга, за да може да се показва над останалите автомобили, а когато някой паркира, част от връвта остава под колата и балонът се смъква надолу. Когато мястото е свободно, балонът се издига високо, а когато е заето, той не се вижда. По този начин дори детето ви ще може само с един поглед да определи има ли място за паркиране и къде точно се намира то.

  Бързото ориентиране при паркиране е полезно – не само за вашите нерви, то ще ви спести и гориво, а на природата ще спести излишните вредни газове.

  СПОДЕЛИ
  Радина Тамойкина
  Магистър по полиграфия, любознателен и страстен фен на печата във всичките му форми. Инженер по душа.