Приложение за телефон с джобен принтер събра над 200 000 долара инвестиция

3940

Мобилно приложение и преносим джобен принтер Lifeprint събра над 200 000 долара в Kickstarter.

Най-просто казано, става въпрос за приложение за телефон и малко устройство – принтер, печатащ без мастило, с които можете да отпечатате всички снимки, които правите на телефона. След това снимката ви води към видео… пак избрано от телефона ви.

Идеята на приложението е да бъде свързано с всички възможни канали, по които да споделяте снимки – социалните мрежи, канала на камерите GoPro и да можете да ги отпечатвате на джобния принтер, който наистина е толкова малък, че можете да носите в задния си джоб.

 

 

Кампанията за набиране на средства е повече от успешна – от планирани 30 000 долара, екипът събира над 200 000 долара, което не е изненада, ако погледнете какви хора стоят зад проекта – бивши кадри на Кодак, HP, специалисти в областта на мобилните приложения, фотографията и дизайна.

Снимките се отпечатват на специална фотохартия чрез технологията ZeroInkкоято не изисква закупуването и зареждането на тонер касети в принтера. Това позволява да носите принтерчето буквално в джоба си и да печатате директно от телефона.

 

 

 

И макар целият проект да е насочен към крайния потребител, който ще замести домашния си принтер с нещо по-малко и продуктивно, това показва, че съчетанието на печат и мобилни приложения е изключително добра симбиоза. Добър пример с хиляди идеи за всички дигитални печатници, които търсят нови канали за връзка с клиентите си. Ако искате да видите навиците на новото поколение клиенти – задълбочете се в бизнес модела на този проект.