Приложение с добавена реалност за New York Times

3055

Издателите на вестника използваха технологиите за виртуална реалност и 360 градусово видео, но досега не бяха използвали добавена реалност.

Това започва да се променя сега, когато дивизията на New York Times, T Brand Studio, работи върху проект съвестно с IBM, наречен „Outthink Hidden.“

Този проект е вдъхновен от „Hidden Figures,“ филмът на Fox за афро-американските жени, работили за NASA през 60-те години на миналия век. Проектът е публикуван в новото приложение на Times наречено, T Brand Studio AR, което е безплатно за сваляне в iTunes и Google Play.

Times има интерес към AR от известно време, но като всяка нова технология, добавената реалност изисква знания и струва пари. Times са били принудени да изчакат, докато са присъединили агенцията Fake Love, която е осигурила техническото ноухау и финансирането, осигурено от IBM.

За IBM, коментира Ann Rubin, вицепрезидент на брандираното съдържание, проектът е начин за създаване на асоциация с разнообразие и приобщаване.
„VR е наистина удивителна технология, с която да се потопите в съдържание, история или разказ,“ – казва Josh Horowitz, един от основателите на Fake Love.  – “AR е интересна технология, защото с нея получаваме информацията, която идва извън света около нас и я прилагаме към околната среда в реално време. Това ни позволява да получаваме информация и да я прилагаме към решенията, които вземаме.”

Концепцията ще е позната на феновете на Pokémon Go, AR играта, която доби популярност миналото лято и накара хората да търчат напред-назад и да „хващат“ Pokémon герои с телефоните си. Идеята на приложението на Times е да превърнете устройството си във виртуален музей с по-малко известни хора от научната област с 3D изображения, видео, аудио и текст, които се активират в определена среда.

Sebastian Tomich, вицепрезидент на рекламата и иновациите на Times, каза, че докато VR изисква потребителя да носи специални аксесоари и включва виртуален свят, AR е привлекателна, защото има приложения в реалния свят. Той сподели, че е възможно Times да реализират още AR проекти, свързани с различни проекти.

Източник: http://www.nytimes.com/marketing/nytvr/