Проект за печат на tweet-ове набира скорост в Kickstarter

2829

Бизнес, базиран на превръщането на tweet-овете на клиентите в художествени отпечатъци вече е събрал целевата сума от 15 000 щатски долара в кампания в Kickstarter.

Вместо да предложи стандартно web-to-print решение за печат на плакати, Onehundredforty са решили да поставят акцента на предложенията си върху дизайна. Това става чрез сътрудничество на няколко художника, които ще създадат първоначално 50 уникални дизайна, които да станат градивните елементи на многослоен шаблон. Той автоматично адаптира плаката според дължината на tweet-а. Шрифтовете, цветовете и изображенията са организирани в допълващи се групи. Крайният резултат е 5000 възможни дизайна.
Плакатите се печатат с инкджет принтери на 300 грамова хартия и ще се продават за 55 долара бройката.

„Onehundredforty е резултат от на желанието да се преосмисли цялата концепция на художествените отпечатъци и да се създадат екземпляри, които не просто са красиво изработени, но съдържат и лична история на собственика,: коментира David Dworsky, един от хората зад начинанието. „Системата е изградена, сега имаме нужда от още програмисти, за да интегрираме дизайните и от финансиране, за да създадем студио за печат.“

Можете да научите повече за проекта тук.
Източник: kickstarter.com

СПОДЕЛИ
Мартин Новев
Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. Силата му е в предпечата, монтажите, експонацията и дълбоките познания в довършителни процеси.