Руски стартъп предлага безплатно отпечатване на снимки

2726

Безплатно отпечатване и изпращане на снимките ви срещу използване на гърба им като рекламна площ. Струва ли си тази идея?

Създателите на сайта и приложението flypic  вярват, че тази идея може да се реализира и събират финансиране в Boomstarter (руският аналог на Kickstarter).

Идеята е рекламодателите, които ще поставят рекламите си на гърба на всяка отпечатана снимка, да финансират разхода за печата и доставката.

В момента създателите набират първоначалния капитал от 250 000 рубли (около 4 000USD) чрез платформата за групово финансиране, за да разработят приложение и да платят разходите и данъците по набирането на капитала.

 

Няма информация дали малката компания има собствено печатно оборудване, което, поне за нас, е основен фактор за формирането на разходите на продукта. Разбираем е моделът – разходите ще се плащат от рекламодателите, които ще рекламират на гърба на снимките. Интересно е какъв процент от разхода предвиждат да е самият печат на снимките, ако се ползва изпълнител за тази услуга.

 

 

 

Балансът тук ни се струва крехък – от една страна, за да функционира системата, е необходимо разходите за печат и разпространение да са изключително добре балансирани, за да работи на печалба цялото начинание.

Очевидно е, че ще се използва дигитален печат – голям брой уникални изображения, в повечето случаи, отпечатвани в една бройка. Ще се разчита на групирането на снимките в един монтаж, а рекламодателите ще заплащат рекламните си позиции на база брой отпечатани снимки. Обемът от поръчки би се запълнил доста бързо (кой не обича безплатни услуги).

Ако младежите от flypic са добри в продажбите и могат да превърнат услугата в добре работеща рекламна мрежа, цялото начинание би имало успех. Дано не се фокусират твърде много в онлайн частта, а да наблегнат на връзките с рекламодателите.

Ако желаете да ги подкрепите, можете да подкрепите кампанията им в Boomstarter.

СПОДЕЛИ
Деси Тодорова
Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.