Топ 10 тенденции в развитието на печата и рекламата през 2013

4114

Топ 10 тенденции в развитието на печата и рекламата през 2013

Накъде се движи печатният пазар? Какви са тенденциите в развитието му? Нагоре или надолу вървят печатните продукти? Интересен анализ на 10-те тенденции за развитието на пазара, публикувани в блога Thedigitalnirvana.com

1. Цветният дигитален печат е цар. Всички залози са на страната на дигиталния цветен печат. Агенцията за проучвания InfoTrends прогнозира увеличение от $ 29,6 до $ 39.500 милиарда в продажбите на дребно на дигитален печат в САЩ от 2011 до 2016 година.

2. Дигиталният широкоформатен печат става все по-широко разпространен. Дигиталният широкоформатен печат се превръща в ключов инструмент в работата на маркетинговите компании и ще продължи да се увеличава със 7% на годишна база от 2011 до 2016 година.,

3. Мастиленоструйната технология мигрира все повече от офсетовия към дигиталния печат. Новите мастиленоструйни решения стават все по-бързи, качествени, с разнообразни медии, с довършителни операции на все по-конкурентни цени. Големият растеж се очаква при книгите, пощенската реклама, транс промо проектите и печата на брошури.

4. Качествените медии дърпат дигиталния печат напред. Дигиталните машини са много подходящи за използването на нови и разнообразни медии, които добавят стойност към печата и увеличават печалбата. Разнообразието е голямо – от синтетични медии, през различни рекламни носители, до медии за качествени фотоалбуми и др. 

5. Web to print управлява веригата за доставки на маркетинг продуктите. Маркетинг компаниите харчат милиарди за производство, транспортиране, складиране и съхранение  на печатни продукти. Web to print решенията ще оптимизират веригата на доставките – предлагат онлайн печат по заявка.

6. Съдържанието е цар. 54% процента от B2B фирмите увеличават разходите за маркетингово съдържание. Все повече от тях разбират, че трябва да предлагат съдържание, които образова, забавлява и мотивира, а след това да продават.

7. Hyper персонализацията движи дигиталния печат. 2013г. е „година на Hyper персонализацията“, в която маркетинговите материали са много по-релевантни към нуждите на получателите си. Пример: печатни материали с Purls, свързани с допълнителни приложения.

8. Trigger-Based Marketing – буквално преведено, това е маркетинг, който е като заредено оръжие и отговаря на предпочитанията на клиента. Потребителите вече очакват нещата да се случват в реално време, да има двупосочна комуникация чрез мобилни устройства, уеб сайтове и социалните медии. Голяма част от клиентите ще се възползват от услугите на компании, предлагащи готови решения за социалните медии, като например HubSpot, Orange Soda и Hootsuite.

9. Мобилният маркетинг променя комуникацията. Добавете мобилни маркетингови решения в портфолиото си – QR кодове, отпечатани върху опаковката, POS и брошури, които водят към действия с мобилни устройства, Augmented Reality – дигитални графики, кодирани върху физически обекти, разкриващи информация или забавление чрез мобилни устройства.

10. Пряка пощенска реклама и социални медии – все повече компании ще свържат печатните си материали с маркетинг инструментите, които предлагат социалните медии. Интегрирането на печат и социални медии повишава резултатите и на двата канала.

А вие готови ли сте?

Източник: Thedigitalnirvana.com
Материала преведе: Десислава Тодорова 

СПОДЕЛИ
Деси Тодорова
Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.