Търговията и инкджет печатът ще донесат иновации на широкоформатния пазар на стойност $42 милиарда

2907
инкджет
инкджет

Иновативните технологии ще стават все по-важни, докато пазарът еволюира през следващите пет години, твърди последното проучване на Smithers Pira.

Документът, озаглавен The Future of Printed Signage in an Electronic World to 2022 (Бъдещето на широкоформатните печатни реклами в електронния свят до 2022), анализира водещите движещи сили, които оформят този сегмент. Според него глобалният пазар е на стойност 42 милиарда американски долара през 2017 и се очаква минимално нарастване на това число до $42.13 милиарда през 2022. Общият обем на инкджет отпечатани материали за вътрешно и външно приложение ще нарасне леко за същия период до 11,17 милиарда кв. м. през 2022, спрямо 10.80 милиарда за 2017.

Smithers Pira откриват няколко тенденции в търговията, които ще имат пряк ефект върху търсенето на отпечатани реклами в бъдеще. Увеличената конкуренция в супермаркети и други търговски обекти и тенденцията продажбите да са базирани на краткосрочни промоции – като тези за Хелоуин или Свети Валентин – създава съответстваща потребност от рекламни материали за търговските обекти, които да въвлекат потребителя и да генерират импулсивни покупки.

Онлайн търговията и навлизането на технологията сред клиентите означават, че марките все повече търсят маркетингови подходи, които обхващат всички комуникационни канали, като интегрират реални и виртуални посредници и информация. Тази тенденция осигурява на компаниите, които продават класически физически медии полезна връзка с онлайн света, но поставя нови предизвикателства, например как да се интегрират QR кодове в съществуващи графики.

И двете описани тенденции са в съзвучие с продължаващото навлизане на мастиленоструйния печат, който може да отговори на изискванията за персонализация и къси тиражи с кратки срокове. Инкджетът остава в основата на повечето бъдещи нововъведения на пазара, като допълнително измества офсета и ситопечата и остава за тях единствено бюджетно ориентираните приложения. Широкоформатния индкжет вече е наложен стандарт. Еволюционни подобрения на печатаемото поле, скоростта, разходите и поддръжка на материали за печат могат да се очакват в периода 2017–2022.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев