Хартията остава предпочитана за продуктивно обучение

2209

Когато става дума за образование и производителност, студентите и родителите все още предпочитат най-старата технология – хартията.

Можете да изтеглите доклада тук.

Хартията остава предпочитана въпреки изявената технология в 21-ви век. Всъщност, мнозинството от родителите (96%) смятат, че хартията е от съществено значение за ученето. Наскоро публикуваният доклад „Хартия и продуктивно обучение“ показва, че 93% от студентите и 87% от учениците от 7-12 клас смятат, че хартията е важна част от способността им да постигат своите образователни цели.

Докладът разкрива резултатите от проучване, проведено от IPSOS, в което са участвали над 1400 студенти и родители в САЩ. Докато в доклада се отбелязва, че около 8 от 10 анкетирани (79 процента) смятат, че хартията и опаковката са от значение в ежедневието им, констатациите за стойността на хартията за обучение сред родителите са изненадващи.

Почти 89% от родителите вярват, че детето им помни по-добре задачите, когато ги пише на хартия.

72,4% от тях са съгласни, че са виждали, че детето им има проблеми да се фокусира, когато пише домашна работа на компютър или таблет. Цели 95% от родителите смятат, че хартията е съществена част от възможността на децата да постигнат своите образователни цели.

Днешните ученици, които са израснали със смартфони и таблети, всъщност предпочитат да използват хартия за учене, като двама от трима (70%) ученици от 7-12 клас се подготвят за тестове, като водят ръкописни бележки от клас.

Половината от анкетираните ученици (50%) от 7 и 8 клас, смятат, че най-добре научават информацията, когато я напишат на ръка.

Когато става въпрос за подготовка за изпити, над осем от десет (81%) от студентите отчитат, че винаги / често използват хартиени материали като бележници, брошури, учебни листовки или отпечатани лекции / слайдове. Четенето от хартия също е от полза за успешното обучение, развитие и запаметяване.

Д-р Наоми Барон, професор по лингвистика в Американския университет, казва: „В едно проучване, което направих с над 400 студенти в пет страни, 92% от участващите казаха, че платформата, върху която се концентрират най-добре, е отпечатаната.“ Тя отбелязва също, че учениците казват, че запомнят повече, когато четат отпечатани материали.

Източник: Paper and Packaging