Хартия с вградено USB

2855

Представете си визитка, брошура или каквито и да е рекламни материали, в които има вграден чип с допълнителна интерактивна информация.

На рекламната ви листовка може да има тънка ивица, която клиентът откъсва, сгъва и пъха в компютъра си като USB. Не само това, може да използва информацията с таблет и мобилно устройство… Това вече е възможно с патентованата технология на американската компания Intelli Paper.

Каква е технологията на Intelli Paper?
Три листа хартия се ламинират заедно като между тях се поставя силициев чип за информацията. От едната страна на листа се отпечатват няколко проводими пътеки за свързване с чипа. С лазер се прорязва лентата за откъсване с вградения чип. След като е откъснат, листът трябва да се прегъне, за да има достатъчно дебелина и напрежение при влизането в USB порта.

Приложения на хартиеното USB
Компанията вече предлага няколко вида печатни продукти:
– поздравителни картички, в които можете да вградите видео поздрав
– брошури за търговски изложения с допълнителна информация на USB
– писма с възможност за бърз обратен отговор чрез Интернет
– вложки за списания с различни препратки към аудио и видео съдържание
– рекламна поща с директна обратна връзка от получателите
– визитни картички с електронна визитка
– билети за събития с вградени обръщения от изпълнителите, връзки към спонсорските уебсайтове и т.н.

Вижте кратко видео:

Кой и как може да използва Intelli Paper?
Засега можете да поръчате продукти само от собствениците на компанията, която е патентовала изобретението. Подавате информацията за чипа към тях, както и файловете за печат. Поръчвате и двете неща заедно. Минималният тираж за различните продукти е 1 000 бройки. За да проверите преди печат как е заредена информацията ви за USB-то, можете да си поръчате специален четец iO30 Reader Kit (също разработка на компанията).

Как този революционен продукт ще се отрази на печатната индустрия?
Освен многото стойност, която това изобретение ще даде на рекламния пазар, създателите на хартията предвиждат още тази година да започнат предлагането на бели листа с вграден чип. Така всяка печатница ще може да печата върху хартията. Разбира се, в началото цената ще е висока, както за всеки нов продукт, но се надяваме това изобретение да се наложи на пазара.

Източник: https://www.intellipaper.info/

Снимки: Intelli Paper