Център за текстилни иновации на Коника Минолта

2939

Коника Mинолта вложи 5 милиона евро в нов център за текстилни иновации, намиращ се в Комо, близо до Милано.

Съоръжението, подходящо за демонстрации и обучения, е на площ 1500 квадратни метра. На събитието присъстваха 30 вип и други гости, като им бе дадена възможност да се запознаят с най-съвременните цифрови технологии за печат върху текстил.

 

Център за текстилни иновации на Коника Минолта

В центъра са представени три от най-модерните системи на Коника Минолта за текстилен печат в света – Nassenger SP-1, Nassenger 10 и Nassenger 8. Особено внимание бе обърнато на Nassenger SP-1, предлагаща висока производствена скорост и висока резолюция с едно преминаване. Трите модела заедно позволяват на клиентите по-широк кръг от възможности, включително и за сканиране, като се очаква да бъдат официално представени на изложението ITMA в Милано от 12 до 19 ноември.

Новите машини предлагат съкратено време за стартиране на работа. Към тях са добавени и нововъведения, които да откриват неработещи дюзи и да компенсират тяхната работа без спиране на производството за решаване на проблема. Улеснена е смяната на печатащите глави и е подобрено цветово съгласуване.

От Коника Минолта представиха своята инвестиция като твърд ангажимент към иновации в процеса за производство на текстил, залагащ на по-висока производителност и екологично чисти продукти. От компанията заявиха, че демо центърът е разработен не само за Италия, а за цяла Европа, включително Турция.

Източник: Коника Минолта

СПОДЕЛИ
Антон Даскалов
Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.