5 важни уебсайта за печатни технологии

3450

За да следим всички новости от печатната индустрия, както и тенденциите за развитие на печатния пазар, добре е да знаем кои са влиятелните уебсайтове и блогове за печатни технологии. След като обобщихме трите най-полезни нюзлетъра, ето ви петте най-важни и актуални уебсайта.

Новинарското издание Whattheythink.com публикува световните новини от печатния бранш, любопитни интервюта, задълбочени анализи, уебинари по теми, свързани с дигиталния и широкоформатния печат, web-to-print решения и т.н. Всички новини са безплатни.

Сайтът има и платена част, в която потребителите получават достъп до над 2 000 аналитични статии, ексклузивни отчети и статистики, анализи на експерти.

Цена за дневен достъп: 4,95 долара

Цена за годишен достъп: 199 долара

Printweek.com също е един от най-големите новинарски портали, появил се като продължение на седмичния вестник Printweek. Изданието публикува ТОП 500 на най-големите световни компании от индустрията.

Достъпът е безплатен. 

 

Уебсайтът Fespa.com публикуват не само новини за асоциацията и изложенията, които организират. Можете да намерите чудесна селекция от професионални блогове за дигитален и широкоформатен печат, маркетинг и продажби за печатници, нови технологии и материали. Достъпът е безплатен. 

 

Няма как да пропуснем и дългогодишния шампион по онлайн курсове, свързани с графичната и печатната индустрия – lynda.com. Сайтът има над 1 899 онлайн курса, свързани с дизайн, предпечат, аудио, видео, уеб и фотография. Незаменим помощник за всички, чиято работе е свързана по някакъв начин с печата.

Цена за месечен достъп: 25 долара

Цена за годишен достъп: 250 долара

Ако изберете премиум опциите, цената се увеличава.

 

Блогът Thedigitalnirvana.com е изключително популярен сред всички специалисти, които се занимават с дигитален печат. Публикува интересни коментари на проучвания и анализи, свързани с бранша. Новините за печата, пречупени през погледа на соственика на дигитално печатно оборудване. Абсолютно задължително четиво.

Достъпът е безплатен.

СПОДЕЛИ
Деси Тодорова
Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.