5 съвета за създаване на QR кодове

3602

Как да накарате потребителите да сканират QR кодовете?

QR кодът е чудесен начин да добавите стойност към печатната си продукция. Задавали ли сте си въпроса защо тези кодове са толкова ценни за печата?

Те осигуряват бърз и удобен начин да свържете клиентите с определено съдържание и да проследите взаимодействието им с маркетинговите ви материали. За съжаление, най-голямото предизвикателство е да накарате хората да ги сканират.

Следвайте тези стъпки, за да направите QR кодовете си така, че хората да не могат да устоят и просто да ги сканират, за да видят какво ги очаква:

Стъпка 1
Приложете стратегия – недейте просто безразборно да използвате QR код, защото всички го правят. Обмислете целта си – дали искате да генерирате трафик на интернет страница, лайкове във Facebook, да споделите купон за отстъпка или да получите информация за потребителя? Научете крайната цел преди да създадете QR кода.

Стъпка 2
Опознайте клиентите си – какво можете да научите за типа информация, която използват през телефоните си или какви QR кодове биха сканирали? Открийте всичко, което можете, за да направите кампания с QR кодове, която се вписва в модела на поведение на потребителите ви.

Стъпка 3
Направете кода лесен за сканиране – да сложите QR кода на тениска може да изглежда готино, но гънките ще пречат! Уверете се, че кодът е на място, на което е лесен за сканиране – списания, плакати, поща, опаковки, са популярен избор за печат на QR кодове. Кодът трябва да е в подходящ размер, за да се сканира лесно с мобилно устройство, с достатъчно пространство около него.

Стъпка 4
Дайте им привлекателна цел – няма значение колко изкушаваща е кампанията ви с QR код, никога няма да имате добри крайни резултати, ако крайната точка не е привлекателна. QR кодовете се сканират с мобилни устройства, затова се уверете, че мястото на което водят е оптимизирано за тях и визуално привлича вниманието.

Стъпка 5
Призив към действие – QR кодът има нужда от него. Уверете се, че вашите потребители с лекота ще разберат защо трябва да сканират кода – използвайте просто и съблазнително изречение. Например: предложете отстъпка, предложете да видят повече: кола, подарък и подобни.
QR кодовете са лесен и изгоден начин да разширите взаимодействието си с клиентите. Планирайте внимателно използването им и използвайте силен призив към действие, после ги пуснете на свобода, за да работят за вас.