Colourfast Financial цели ръст на приходите след инвестиция в Konica Minolta

2732

В момента компанията е най-големият потребител на дигитални печатни машини на Konica Minolta във Великобритания, с общо шест моно и пет цветни системи.

bizhub PRESS C1100 на Konica Minolta

Тази инвестиция е част от тригодишната стратегия за растеж, която ще доведе до увеличение на търговските приходи до 1 милион лири.

Colourfast Financial се насочва към продължаване на растежа след закупуване на цветния дигитален производствен принтер Konica Minolta BIZHUB Press C1100 и две моно машини BIZHUB Press 1250P.

на снимката: bizhub PRESS C1100 на Konica Minolta 

Трите устройства, които са допълнение към оборудването на базираното в Essex предприятие на фирмата, бяха инсталирани миналия месец. Новото оборудване ще добави допълнителен капацитет и ще подобри производителността на фирма, в която почти всички съществуващи машини работят с пълен капацитет.

„С новата цветна машина, която предоставя изключителната резолюция от 1200dpi, ние искаме реално да се реализираме в комерсиалния пазар. Процесът на пробив в тази нова сфера е бавен, но ние активно маркетираме нашия бизнес и вратите започват да се отварят „, каза управляващият директор на Colourfast Financial – Darren Bacon. „Вече имаме капацитет да се справим с допълнителната работа, да приемаме неочаквани натоварвания, а новите машини ще ни предоставят също резерв и непрекъснатост на работния план в случай на непредвиден престой.“

Компанията, която е създадена преди шест години, е специализирана в производството на документация за финансовия сектор от писма за публично предлагане до бизнес документи за съответствие, които се дистрибутират на световните финансови пазари.

„Обикновено имаме 24 – 36 часа за смяна на индивидуален проект, времето е много голяма част от същността на работата, тъй като голяма част от това, което произвеждаме трябва да лети до САЩ, Далечния Изток и в цяла Европа. Така че колкото по-бързо можем да изработим и изпратим поръчката, толкова по-добре“, каза Bacon. „Да речем, че трябва да печатаме 500 копия на документ от 300 страници, с конвенционалните методи ще са ни нужни най-малко 24 часа, но чрез използване на дигитална печатна машина можем да го завършим в рамките на 10 часа. Другото голямо предимство е, че книговезваме от първия час на производството, като печатният процес върви паралелно.

Всички довършителни операции компанията извършва на място. Нейната книговезница включва гилотини, биндери, сгъвачки, ламинатори, машини за поставяне на спирали, тримери и оборудване за подвързване.

„Преди давахме довършителните работи на подизпълнители, но нямахме никакъв контрол над нещата. Управлението на целия производствен процес от началото до края, ни прави много по-бързи и означава, че когато дадем срок за доставка, ще го спазим, тъй като не сме зависими от трета страна „, каза Bacon.

Colourfast Financial има 18 служители и оборот от 2,2 милиона лири.

Източник:Konica Minolta

СПОДЕЛИ
Мария Шабанска
Дългогодишен предпечатар, преводач на техническа литература и редактор. В свободното си време - пътешественик.