Konica Minolta стартира Европейска потребителска група Prokom

3298

Konica Minolta представи официално старта на потребителската група Prokom, първоначално само в Европа, насочена основно към клиенти, ползващи серията Bizhub.

Печатната общност Prokom се ръководи от управителен съвет, съставен от потребители на Konica Minolta , а производителят ще финансира развитието на групата, докато стане самоподдържаща се, чрез плащания за членство.

Prokom ще се фокусира върху три ключови цели:

  • споделяне на бизнес идеи с други потребители;
  • развиване на комуникациите с висшето ръководство на Konica Minolta, с цел подпомагане на бъдещи решения за оформяне на услуги, дизайн и функционалност на оборудването;
  • контакт в интернет мрежата чрез работни конференции, уебинари и публикации.

„Нашата мисия е да осигурим платформа, в която европейските потребители да се учат, споделят и представят своите интереси“ – каза Анди Барбър, председател и генерален мениджър на Prokom в дъщерното дружество Imail на UK Mail.

„Потребителската ни база се придвижва към области като cross media, в която някои от тях не се чувстват особено удобно, и с Prokom искаме да създадем център на знания и опит, който позволява на потребителите да ускорят растежа си в тези области. Искаме да помогнем на нашите потребители да избегнат загубата на средства за получаване на грешна информация и да им помогнем да получат и разработят ефективни дигитални комуникационни услуги, което мисля, че е напълно новаторско. Не знам, подобно нещо да е правено досега за потребителите.“

Други членове на съвета досега са Сара Гранде от Orymu Graphic Arts в Испания, Харалд Бютнер, управляващ директор на Schnelldruck Fürth в Германия и Етиен Ван Дам, заместник-генерален мениджър на Konica Minolta Business Solutions, Европа, който е представител без право на глас. С откриването си, Prokom очаква първите си членове. Според Барбър, целта не е да се гони бройка за членство и казва, че е запален да разшири съвета и би бил особено доволен да посрещне там представители от Източна Европа и Скандинавия.

Годишното членство струва 695 евро за компания или 495 евро за тези, които се регистрират преди 31 март.

Инициативата, която е разработена след 12 месечни изследвания, включващи проучвания сред потребителите, първоначално ще бъде отворена само за европейските потребители с възможност за световно разгръщане в зависимост от нейния успех.

Барбър заяви: „Потребителите на пресите Bizhub на Konica Minolta Bizhub долавят пулса на текущите пазарни тенденции, но ние знаем, че само това не е сигурен път към успеха. Това се постига само с успешното прилагане на идеи. Нашето виждане е, че Prokom ще бъде потребителска група, която позволява на членовете си да обменят идеи, да демонстрират начини за прилагането им и превръщането им в печалба. В момента сме в един динамичен пазар, в който дигиталният печат има превъзхождащо много различни начини на общуване. Ние искаме да се разграничим от други потребителски групи и искаме да практикуваме това, което проповядваме.

Ще се съсредоточим върху аспекти като cross media, печат на променливи данни и персонализирани URL – всичко, което разширява продуктите за дигитален печат.“

Първата публична изява на Prokom ще бъде на щанда на Konica Minolta на изложението Ipex 2014, щанд N1-C130, 24 – 29 март 2014, където ще се проведе първата годишна потребителска конференция, а общото годишно събрание ще се свика по-късно тази година. През следващите седмици ще бъде пуснат също и специален уебсайт.

Източник: Konica Minolta

Преведе: Мария Шабанска

 

СПОДЕЛИ
Мария Шабанска
Дългогодишен предпечатар, преводач на техническа литература и редактор. В свободното си време - пътешественик.