Microsoft издаде рекламен вестник

  2992

  Защо Microsoft издава вестник, за да промотира продуктите си?

  Изглежда нелогично, когато компания като Microsoft, реши да популяризира своите продукти чрез офлайн реклама. Това само доказва, че печатната реклама има своите фенове и бъдеще.

  От Microsoft са взели решение да издадат вестник, носещ името „От пет до девет”. Десет хиляди копия от изданието бяха разпространени сред компютърните клубове в Лондон, Бирмингам, Мачестър, Бристол и Единбург.

  Вестникът се фокусира съдържание, което да мотивира и вдъхновява хората. В допълнени към материалите, свързани с продуктите на компанията има и много материали, чрез които се дава възможност на читателите да постигнат повече от това, което обичат да правят.

  В пет поредни дни материалите се подбират от гост-редактори между 17 и 21 часа, след което се изпращат за печат. Първият брой е поверен на Protein – световна платформа, представяща идеи в сферите на изкуството, дизайна, технологиите, музиката, модата, храната и пътуванията. Издания са поверени още на световна общност от фенове на ъндърграунд музика и немско списание.

  Статия във „WM Power User” изказва своите предположения, че идеята на Microsoft е да вдъхнови и насърчи хората да излязат от офиса и да следват своите творчески и лични интереси. В статията се цитира изследване, според което 58% от използващите смартфони за служебни цели, не работят с тях пълноценно. Именно чрез „От пет до девет” се демонстрира какво може да бъде постигнато чрез използването на технологиите, а именно – по-ефективен работен процес.

  По-интересното е, че за съжаление PR екипът на Microsoft не бе открит за коментар относно идеята, разпространението и издаването на вестника и в други големи градове на Европа. И все пак Microsoft дава добър пример на всички, които не залагат на печата в своя маркетингов микс.

  Източник: http://blog.drupa.com/

  СПОДЕЛИ
  Антон Даскалов
  Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.