Print-on-demand от друга гледна точка

  4017

  Напоследък доста се говори за двата типа маркетинг – inbound срещу outbound

  Inbound маркетингът се концентрира върху това клиентите сами да ни намерят, а outbound маркетингът се стреми да ангажира вниманието на потребителя чрез масирани ракламни кампании.

  Последни проучвания в областта показват следните данни:

  • 61% от B2B бизнеса пренасочва своите бюджети към inbound маркетинг като социалните медии, виртуални събития и SEO оптимизация.
  • Повече от половината маркетингови бюджети са увеличени в полза на inbound през 2011.
  • Средните бюджети за блогване от страна на фирмите и присъствието им в социалните медии се е удвоило за последните две години – от 9% на 17%.

  • Генерирането на продажби чрез inbound е с 62% по-евтино от генерирането им чрез outbound маркетинг ($143 / $373).

   

  Какво означава това за печатната индустрия?

  Печатните материали все още са критична част от маркетинговия микс. Те ще задържат тази своята позиция, но фактите посочени по-горе, въпреки това са реалност. Така че, докато вашите клиенти продължават да печатат, начинът по който използват този комуникационен канал, се променя.

  Вместо клиентите ви да изпращат писма за да генерират продажби, вие може да ги насърчите към оптимизация на своите сайтове (SEO), да привлекат повече клиенти чрез интернет и чак след това да им изпратят разясняващи печатни материали, при поискване. Вместо да се изпращат календари и тефтери, би било по-добре да се привлекат клиенти от социалните медии и след това да им се изпратят персонализирани рекламни материали.

  Има много начини да се използват печатни материали като последователно действие, в следствие на inbound маркетинг. Забърквайки тази съставка в маркетинговия микс, може да се окаже чудесен начин, да накарате своите клиенти да използват по различен начин печатните материали.