Prokom с вдъхновяваща конференция във Валенсия

930

Prokom – мрежата на собственици на дигитално оборудване Konica Minolta
Prokom – мрежата на собственици на дигитално оборудване Konica Minolta

Третата годишна конференция на Prokom  – мрежата на собственици на дигитално оборудване Konica Minolta се проведе през юни 2019г. във Валенсия, Испания

Печатната индустрия е изправена пред огромни структурни промени, вариращи от консолидация и дигитализация до постоянен натиск върху цените и предизвикателни искания от клиентите. Последният доклад на Drupa trend подчертава реалните предизвикателства, пред които е изправена печатната индустрия и необходимостта от предприемане на трансформация в бизнеса.

В отговор на тази предизвикателна среда, фокусът на тазгодишната конференция беше върху характеристиките на успешните компании и как членовете на Prokom успяват да бъдат водещи в печатната индустрия, развивайки и адаптирайки се с помощта на внушителна комбинация от интуиция, иновации и трансформационни промени.

Акцентите на тазгодишната конференция бяха лекторите:
Питър Мюр, главен изпълнителен директор на Bizucate, който говори за значението на фактите и разбирането на това какво се случва в света около клиентите и техните перспективи. Той обясни, че е от решаващо значение да се определи пазарна ниша, да се проучи как да се поеме контрол над този пазар и да се привлекат клиентите, които да бъдат неговия ресурс. Проучванията са от решаващо значение за дефиниране на правилната посока за растеж на пазара.


Греъм Рийд от Marlixia и Марк Хенли от IT Strategies, които завършиха първия ден от семинара. Греъм обясни пред аудиторията как е успял да развие бизнеса си до оборот от над 8 милиона паунда, като е използвал редица мултимедийни инструменти, за да увеличи продажбите си, а Марк Хенли представи задълбочен поглед над бъдещите тенденции в печата. Ключов момент в презентацията на Марк беше огромният потенциал на UV-мастиленоструйните принтери.

Проф. Джулиан Бъркиншоу от London Business School. Джулиан откри втория ден,  говорeйки за лидерските умения в дигиталния свят и за най-важните качества за бъдещите лидери. Той заключи, че е от решаващо значение за лидерите да бъдат в унисон с това, което служителите искат, тъй като те се нуждаят от пространство и подкрепа, за да намерят своя собствен път. Това, което те често получават са объркващи или неясни цели, микроуправление, липса на загриженост и ограничена обратна връзка.


След приключването на конференцията делегатите бяха посрещнати на официална вечеря в местността L’Umbracle във Валенсия. По време на вечерята четирима от членовете бяха отличени с наградата за иновации на Prokom, спонсорирана от EFI.

Prokom е невероятна. Конференцията наистина отвори очите ми, не само за потенциала на пазара на бъдещето, но и как да движим бизнеса напред, като бъдем по-добри стратези и имаме по-структуриран подход. Някои от операторите предоставиха реална информация за подходите към клиента от различен ъгъл. Не говорим само за печат върху хартия, а по-скоро за подход, основан на решения. Ще проучим някои от вдъхновяващите идеи, които ще ни помогнат да подобрим нашия бизнес.“

Sacha Pretot, директор на британската фирма Eazyprint
„Определено научих много от Prokom 2019, особено идеи как да се разграничим от другите компании. Конференцията беше едновременно мотивираща и полезна. Наистина си тръгнах с нов поглед върху тази индустрия и нейните възможности. Лекторите бяха много добри, но най-полезна за мен беше възможността да разговарям истински с другите участници и да чуя всички истории.“

Joachim Grethlein, собственик на Leonhard Grethlein Druck & Medien в Германия
В обобщение, членовете на Prokom са готови и мотивирани за промяна. Те бяха изправени пред предизвикателство по време на конференцията със сценарий 123 – да измислят три нови неща, които ще започнат, две неща, които ще спрат и едно нещо, което ще продължат да правят въз основа на това, което са научили на конференцията. Също така им беше възложено да въведат тези неща в рамките на 72 часа от завръщането им в бизнеса си.

“Надяваме се, че всички участници в конференцията са вдъхновени да постигнат още по-голям успех както за себе си, така и за Konica Minolta.” – Toshitaka Uemura, генерален мениджър, Konica Minolta Inc.

 

Prokom Conference(Event Overview) – D3 from prokom on Vimeo.

СПОДЕЛИ
Създател и основен двигател на блога. Има дълъг опит в рекламата и онлайн медиите. Майстор в създаването на уеб съдържание. Приема печата като инструмент за създаване на уникални продукти и услуги.