VDP – променливите данни като маркетинг инструмент

  715

  VDP (variable data printing) – печат на променливи данни е услуга, която се разви и узря през годините. Това, което някога беше печат на поредни номера и различни имена се превърна в мощен маркетинг инструмент. Konica Minolta зае своето място в голямата надпревара за мощни софтуерни решения за персонализация.

  Konica Minolta Accurio Pro Pro Variable Data
  Снимка източник: Коника Минолта България

  VDP се използва за диференциране. Въпреки че традиционните транзакционни приложения все още съществуват и предлагат решения за големи обеми данни, VDP е изцяло свързан с маркетинга и нуждата от различния подход към клиентите.

  Помислете за собствената си пощенска кутия. Колко от директната поща отива в коша? Обръщате ли внимание на всяко изпратено послание? Разбира се, че не. Реагирате само на тези, които са отговарят на вашите интереси, демографски особености, дори на цветовите ви предпочитания. Останалото отива в коша.

  По данни на Konica Minolta US, процентът на обратна връзка при директния маркетинг е под 0,8%. Вече е все по-трудно и скъпо да ангажираме потенциалния клиент. А колко от тези потенциални клиенти правят покупка? 50, 100, 1000?

  Процентът на обратна връзка за една кампания може да достигне 12-15% и повече, когато при подготовка на материалите за директен маркетинг се вземат предвид интересите, демографията, моделите на минали покупки и начинът на живот на целевата аудитория и посланието се таргетира според целевата група.

  Konica Minolta Accurio Pro Pro Variable Data
  Снимка източник: Коника Минолта България

  За да вдигне летвата в персонализирания маркетинг Konica Minolta предлага софтуера AccurioPro Variable Data – нов професионален набор от софтуерни инструменти за печат и публикуване на променливи данни, в ход, предназначен да преоткрие креативността и персонализирания маркетинг с нови стандарти за високоефективни десктоп приложения.

  Konica Minolta Accurio Pro Variable Data e мощен плъгин за променливи данни към Adobe InDesign®software. Той дава възможност за безпроблемна интеграция и променливите елементи лесно може да се добавят към всеки InDesign документ, за да се създаде уникален краен продукт в голямо разнообразие от файлови и VDP формати.

  Създавайки бърз, персонализиран продукт, който е съвместим изцяло от всички Konica Minolta и други дигитални преси, софтуерът може да обедини текст, снимки, многоредови статии или информация на цяла страница, използвайки данни от повече източници.

  AccurioPro Variable Data
  Снимка източник: Коника Минолта България

  Accurio Pro Variable Data поддържат много усъвършенствани дизайнерски функции (type-on-a-curve, runarounds, multi-page composition, drop shadows, transparency effects). Софтуерът е изцяло управляван от менюто. За разлика от други софтуерни продукти на VDP, няма кодиращ език за изучаване.

  AccurioPro Variable Data включва и други функции:
  CopyFit ™ модул – осигурява разширена способност за копиране в движение на текст, който е твърде дълъг, за да пасне на определена област
  Модул с правила – може да се използва за прилагане на сложна условна логика (then / else)
  Модул за монтаж – позволява лесното създаване на многообразни оформления с пълна поддръжка на “cut & stack” изход и шаблони за монтаж.
  Модул за баркодове – осигурява поддръжка на променливи линейни и 2D баркодове
  Модул за автоматизация – може да се използва с Enfocus Switch и други продукти за създаване на напълно автоматизирани променливи работни процеси.

  Konica Minolta предоставя AccurioPro променливи данни в две версии: Стандартен или Премиум. Стандартната версия е стабилен набор от инструменти на достъпни цени, който може да обработва неограничен брой записи от база данни. Той включва модулите CopyFit, Rules и Imposition и може да генерира многостраничен променлив изход във формат PDF или PDF / VT. Премиум версията е професионалното издание, което предоставя всички функции на стандартната версия, но също така включва подобрена производителност и други разширени функции, включително подмяна на главната страница, вградени променливи и стилови тагове и поддръжка за допълнителни VDP изходни формати.